Coachday 2016 : een open venster op coaching

Beeldt u in. Het Antwerpse inspirerende House Of Innovation. 70 (!) nieuwsgierige deelnemers. 6 interactieve workshops. “Ja, dat stond er ook in de advertentie”, merkt u volkomen terecht scherp op. Dus trok ik zelf naar de Coach Day. Om het aan den lijve te ervaren.


Het House Of Innovation is geworteld in zo’n stukje bij beetje ontwikkelende wijk in Antwerpen. Zwaai de zware deur van House Of Innovation open en een nieuwe wereld gaat open achter de muren van dit historische industriële pand. Omvangrijke en knusse ruimtes, in verbinding met elkaar, open transparante kantoren. Ideaal om mensen te ont-moeten. Een metafoor voor het coaching landschap?


In deze open space is zichtbaarheid de norm. Als coach spelen we soms onbewust verstoppertje. Valse bescheidenheid? Een professionele fotograaf circuleert rond om de coaches op de gevoelige plaat vast te leggen. Geen geforceerd gedoe. Gewoon zijn wie u bent. De buitenwereld mag het zien. Deze coach day gaf de visibiliteit van de coaches een aangename boost.


Wat een leuke sfeer om te netwerken! Bijzonder toegankelijke en vriendelijke mensen. Een hartelijke omgeving. Iedereen heeft een verhaal. Sommigen delen zelfs een heel persoonlijke story. Wat mij wonderlijk frappeerde: de rijke diversiteit! Ter plekke alleen zelfstandige coaches? Ik spotte ook bedrijfsleiders, HR professionals, startende ondernemers, therapeuten, interne coaches, coaches in bijberoep.De drivers voor hen om naar de coach day te komen?

  • Netwerken en connecteren

  • Persoonlijke ontplooiing

  • Sparren, een klankorden vinden

  • Houvast zoeken in het soms golvende en waaiende coachlandschap

  • Inspiratie

  • Zichtbaar zijn

Een goede coach vindt zichzelf regelmatig opnieuw uit. Want we beogen toch ontwikkeling bij onze coachees? Dus start bij uzelf! Ik voelde verbluffend veel enthousiasme, positieve energie, openheid om te luisteren en te delen, diepgang. De rode draad? Verbinding tussen de deelnemers. Een dankbare dag om te beleven.


Met opperste aandacht nam ik deel aan 2 workshops. Over talent om te veranderen. En over … geld!


Benieuwd? Daar leest u in de volgende posts meer over!


Gert Verlinden


Talent Manager, interne coach, freelance blogger


www.gertverlinden.wordpress.com


#CoachDay #Verbinding #Zichtbaarheid

RECENTE BLOG POSTS