"Trust The Money". De wereld op z'n kop.

Joke Oosters van Trust for Business trapte mijn Coach Day af. Een ferme trap, zo voelde het aan na haar workshop van 2 uren. Over geld. Abba en Pink Floyd tellen vandaag nog de dollars dankzij hun prachtige songs over ‘money’. Het smeermiddel dat de wereld doet draaien. Ook uw wereld?

Joke draait alvast de rollen om bij het bepalen van de factor geld in uw leven. Stel u de vraag “wat heeft u de wereld te bieden?”. Kent u het loepzuivere antwoord? Dan volgt de juiste return van zelf.

Hoe zit dat in elkaar? Wel, door te ontdekken wat u het best kan en het liefst doet, wat u wil neerzetten op deze aardkluit, komt u in de juiste flow. Op die flow vertrouwt u voor de volle 100%.

Let op voor de nijdige spelbrekers: uw overtuigingen oftewel de beperkende gedachten. Bijvoorbeeld: “geld zorgt voor prestige”. Of “ik heb zoveel geld nodig om mijn zware lening terug te betalen”. Joke pleit voor een andere visie op geld: er is er genoeg. Maar tijd daarentegen is schaars. Bovendien: geld is geen verbinder. Het isoleert. In onze westerse samenleving leeft een collectief trauma op de factor geld. Joke helpt bij het herstel ervan.

Hoe? Door een nieuwe overtuiging te maken: ééntje die het tegengestelde is van uw angst. Die u positief inzet tot iets wat er mag zijn. Bijvoorbeeld:

  1. U twijfelt over het hanteren van een uurtarief voor een bepaalde opdracht. Een nieuwe overtuiging die ontstaat: “ik ben het wél waard om 50 euro per uur te vragen voor deze opdracht”. Want wat ik doe creëert waarde voor mijn klant.

  2. U vraagt zich af wat de zin is van een grote persoonlijke investering. Zoals een bepaalde opleiding volgen. Of een gouden-kooi-baan opzeggen en u te lanceren als freelancer. Wel de nieuwe overtuiging wordt dan: ik krijg enorm veel terug van deze persoonlijke investering. Want ik ben 100% mezelf, wat ik doe heeft zin, ik doe wat ik graag doe. Ik ben het waard. En daar komt de flow. Dat is een overvloedige return!

Staan de dollartekens in uw ogen te blinken? Meer weten over hoe u de relatie met geld herstelt? Check www.trust-for-business.com.

Gert Verlinden

Talent manager, interne coach, freelance blogger

www.gertverlinden.wordpress.com

#TrustTheMoney #CoachDay

RECENTE BLOG POSTS